Jong geleerd is oud gedaan

Ik ben Dennis Van Bauwel, ambachtelijke banketbakker van opleiding en sinds mijn 15 jaar in een bakkerij te vinden. De kneepjes van het vak heb ik geleerd bij verschillende ambachtelijke bakkerijen. Bakken is mijn passie, ik heb jaren thuis gebakken voor verjaardagen en feestjes voor familie en vrienden. Die liefde voor het bakken is alleen maar groter geworden met de jaren, totdat het zo hard begon te kriebelen dat een eigen zaak almaar dichterbij kwam.  Mijn vrouw Sarah Debeir, vroedkundige en sociaal verpleegkundige van opleiding, is een echte ‘mensen-mens’. Ook zij droomde van een eigen zaak en staat met de glimlach klaar om jullie te ontvangen. 

 

Lamswaarde

In de zomer van 2018 kwam ik samen met mijn vrouw Sarah en mijn zoon Owen in Lamswaarde wonen. Een pittoresk dorpje, net buiten Hulst, vlak bij Kloosterzande. Mijn oma is van hier afkomstig, dus ik ken het dorp wel van vroeger, maar toen mijn vrouw voor de eerste keer het dorp binnen kwam, was ze op slag verliefd. Die liefde voor het dorp is sindsdien alleen maar gegroeid.  Toen we met het idee begonnen spelen van een eigen bakkerij, was het voor ons logisch om het in ons eigen dorp te doen. Algauw ging het nieuws rond en kregen we leuke en enthousiaste reacties van onze buren en dorpsgenoten. Het doet deugd een project te starten dat door het hele dorp wordt gedragen. We hopen om, met het openen van ons ‘Broodhuisje’, ons klein gezellig dorpje nog aantrekkelijker te maken.

 

Onze producten

Voor mij is de kwaliteit van de producten waarmee ik werk een van de belangrijkste voorwaarden om een lekker product te maken, en dat proef je! Zo goed als al onze producten worden manueel bereid en met zorg gepresenteerd en ingepakt in ons winkeltje. Naast het aanbieden van ambachtelijke, zelfgemaakte producten zoals brood, koeken en gebak, bieden we ook streekproducten aan. Tevens hebben we een klein aanbod van broodbeleg en kaas.